Laser ontharen

Wat is een Laser ontharen?

Laser ontharen is al een aantal jaar erg populair en niet zonder reden. Laser ontharen is tot nu toe een van de weinige methode waarbij permanente haarreductie mogelijk is. De laser vernietigd namelijk tijdens de behandeling de haarwortel door middel van het laserlicht. Dit is anders dan bij waxen waarbij het haartje uit de huid wordt getrokken, maar de haarwortel nog intact blijft. Hetzelfde principe geldt ook voor scheren, epileren en ontharing crèmes.

Om een optimaal resultaat te behalen, is het belangrijk dat de haren donker zijn. De laser werkt namelijk op het pigment in de haar. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het pigment, waardoor de haarfollikel wordt vernietigd terwijl het omringende weefsel vrijwel onaangetast blijft. Dit resulteert in een afname van de haargroei op de behandelde gebieden. Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van factoren zoals het te behandelen gebied, haarkleur, haartype, huidskleur, hormonale veranderingen en individuele reacties op de behandeling.

De groeifasen van de haren zorgen er ook voor dat meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Het haar doorloopt verschillende groeifasen, waaronder de anagene fase (groeifase), de katagene fase (overgangsfase) en de telogene fase (rustfase). Tijdens de anagene fase is de haar nog volledig verbonden aan de haarwortel. Hierdoor kan de warmte via de haar naar de haarwortel geleid worden waardoor de haar effectief behandeld kan worden.

 

Aangezien niet al het haar zich tegelijkertijd in de anagene fase bevindt, kunnen de haarfollikels in de katagene of telogene fase niet effectief behandeld worden door de laser. Daarom is het belangrijk om de behandeling iedere 6 weken te herhalen zodat iedere haar in de juiste groeifase behandeld wordt.

Voorzorg bij Laser ontharen

De ochtend of avond voor de behandeling kan je het behandelgebied scheren. Zorg dat er geen stoppels meer aanwezig zijn. Tijdens de behandeling wordt de huid schoongemaakt en wordt een laagje koude gel aangebracht. Deze gel zorgt voor verkoeling van de huid en geleiding van de laserstraal in de huid. De laser wordt handmatig ingesteld aan de hand van jouw huid- en haartype. Als bescherming voor je ogen, krijg je een groene bril op. Door deze bril zie je niets van de laserstralen. Er wordt eerst een proefpuls gegeven zodat jouw behandelaar de huidreactie kan beoordelen en jij kan wennen aan het gevoel. Wanneer de juiste instelling is bepaald, worden flitsen naast elkaar gegeven. Je kan kleine prikjes en een beetje warmte voelen. Dit trekt beide snel weg.

Na het Laser ontharen

Na de behandeling kan de huid rood zijn, lichtelijk warm aanvoelen en er kan zwelling zichtbaar zijn. Koelen na de behandeling zorgt ervoor dat het warme gevoel en roodheid, snel wegtrekt. Draag kleren waarbij er weinig last is van wrijving en vermijd zon en zonnebank. Een hydraterende en herstellende creme aanbrengen en koelen met een koud kompres, kan het huidherstel versnellen.

Before
After

“Ready to glow!”

Wat zijn de voordelen van Laser ontharen?

Veelgestelde vragen over Laser ontharen

Het aantal behandelingen, wisselt heel erg per persoon. Dit is afhankelijk van jouw huidtype en de groeicyclus van de haren. Over het algemeen zien wij de beste resultaten bij 8-10 behandelingen met een interval van 6 weken.

Je kan kleine warme prikjes voelen. Vooral op gebieden waar veel haren dicht bij elkaar zijn, kan het gevoeliger zijn. Het warme prikje trekt snel weg.

Het is belangrijk om het gewenste behandelgebied de avond of ochtend voor de behandeling te scheren. Harsen, epileren en waxen is niet meer mogelijk omdat we voor het laserontharen de haarwortel nodig hebben. Kies daarom alleen voor scheren!

Het is belangrijk om zelfbruiner en zon(nebank) vermijden! En neem altijd contact op bij het starten of veranderen van medicatie, ook wanneer er sprake is van een antibiotica kuur. Sommige medicatie kan namelijk de huid gevoeliger maken voor licht en dus ook laserlicht.

Direct na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en rood zien. De huid goed hydratreren met de nabehandelingsproducten, zorgt voor meer comfort en een sneller herstel. Ook raden wij aan om comfortabele kleren te dragen bij behandeling van het lichaam, om zo wrijving en irritatie te vermijden. Intensief sporten, heet douchen/baden en sauna voor 24 uur vermijden.

De haren zullen vanzelf uitvallen. Soms kunnen deze haren vast blijven zitten in de huid. Na 5 dagen kan onze scrub gebruikt worden om het proces te versnellen en huidirritatie tot een minimum te beperken.

Het is afhankelijk de behandelzone of de behandeling in aanraking komt voor vergoede zorg. Bij overbeharing in het gelaat kan de behandeling door de aanvullende verzekering worden vergoed. In jouw polis kan je opzoeken of je hier recht op hebt. Hierbij kijk je dan naar laserontharen overbeharing gelaat.

10% korting

10% korting op je eerste behandeling!

Ontvang je 10% korting!