Medische Peeling

Wanneer kan je een Medische Peeling inzetten?

In periodes met weinig blootstelling aan de zon, voeren wij graag diepere peelings uit, zoals TCA peelings en fenol. Deze werken in de diepere huidlagen en stimuleren collageen en elastine aanmaak. Daardoor worden lijntjes en rimpeltjes verminderd. Ook op (acne)littekens hebben deze peelings een mooi effect.

Medische Peeling behandelingen - Sisu Clinic Breda

Wat is een Medische Peeling?

Een elle behandeling met weinig down time en mooi resultaat? Kies dan voor een reeks medische peelings! Peelings zijn vloeistoffen met zuren en ze bevorderen de celvernieuwing en verwijderen dode huidcellen. Om deze reden hebben peelings huidverjongende eigenschappen en zijn ze tegelijkertijd ook in te zetten voor de behandeling van pigmentvlekken, (rest) acne, grove huidstructuur en geven ze een opfrisser aan de huid!

Peelings worden onderscheiden door het soort zuur wat wordt gebruikt en de diepte waarop deze werkt in de huid. Zuren waaruit een peeling kan bestaan zijn glycolzuur, salicylzuur, melkzuur, TCA en fenol. Wat betreft verschillende dieptes, maken we onderscheid tussen oppervlakkige-, medium- en diepe peelings. Ook houden we rekening met de hoeveelheid blootstelling aan en de gewenste down time.

 

Voor iedere huid hebben wij een passende peeling. Wel is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden en na de behandeling te verzorgen door middel van passende producten. Als voorbereiding zetten wij vaak een exfoliant in omdat dit product ook al een kleine hoeveelheid zuren bevat. Hierdoor worden de dode huidcellen verwijdert en kan de peeling beter werken! Ook is je huid ‘gewend’ aan zuren en zal je huid hier rustiger en beter op reageren. Door thuis al zuren te gebruik in je verzorging verlies je dode huidcellen maar ook wordt de huidbarièrre iets dunner. Het is dus belangrijk om je huid goed te beschermen met een hydraterende crème en zonbescherming factor 50!

Voor welk huidtype is een Medische Peeling geschikt?

Heb je een acne gevoelige huid? Dan kiezen wij vaak voor peelings met salicylzuur, azelaïne zuur, melkzuur en glycolzuur. Op deze manier kunnen we bovenste huidlaag verdunnen waardoor talg zich niet ophoopt in de huid, werken wij antibacterieel en talgreducerend.

Medische Peelings voor in de zomer!

Speciaal voor de zomer hebben we oppervlakkige peelings. Deze peelings maken de huid schoon, stimuleren de bloedsomloop en geven je huid een opknapbeurt. Daarnaast zijn ze door de anti-bacteriële en talgreducerende werking, geschikt om actieve acne te behandelen. Dus mocht je soms puistjes of onzuiverheden krijgen door het gebruik van zonnebescherming? Dan zijn de zomerpeelings iets voor jou!

“Klaar met een doffe grauwe huid? Ga voor resultaat al na 1 peeling.
Ready to glow!”

Wat zijn de voordelen van Medische Peeling?

Veelgestelde vragen over Medische Peeling

Hoewel medische peelings als een veilige en betrouwbare behandelmethode worden gezien, zijn er bepaalde omstandigheden waarbij we de behandeling niet uitvoeren:

  • Zwangerschap en het geven van borstvoeding
  • Actieve huidinfecties
  • Recente blootstelling aan zonlicht of zonnebank
  • Actieve huidkanker
  • Bepaalde medicatie

Het aantal behandelingen, wisselt heel erg per persoon. Dit is afhankelijk van jouw huidtype, huidconditie en de behandelindicatie. Over het algemeen starten wij met een behandelkuur van 3-5 behandelingen. Deze behandelkuren personaliseren wij naar jouw huidbehoeften en wensen. Ook voeren wij combinatiebehandelingen uit, denk hierbij aan de Lumecca of SkinPen gecombineerd met een medische peeling!

Medische peelings kunnen warm en prikkelend aanvoelen. Dit is enkel tijdens de behandeling. Wanneer de peeling is geneutraliseerd, zal deze sensatie snel verdwijnen.

Ja! Het is belangrijk om je huid goed voor te bereiden op de behandeling. Als voorbereiding starten wij met een enkele producten voor thuisgebruik. Deze set bevat altijd een exfoliant. Dit product bevat namelijk ook al een kleine hoeveelheid zuren. Hierdoor worden de dode huidcellen verwijdert en kan de peeling beter werken! Ook is je huid ‘gewend’ aan zuren en zal je huid hier rustiger en beter op reageren. Door thuis al zuren te gebruik in je verzorging verlies je dode huidcellen maar ook wordt de huidbarièrre iets dunner. Het is dus belangrijk om je huid goed te beschermen en te voeden met een hydraterende crème en zonbescherming factor 50!

Het is ook belangrijk om een week voor de behandeling geen vitamine A zuur (retinol) meer te gebruiken. Ook zelfbruiner en zon(nnebank) vermijden! Neem altijd contact op bij het starten of veranderen van medicatie, ook wanneer er sprake is van een antibioticakuur.

Direct na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en rood zien. De huid goed hydrateren met de nabehandelingsproducten, zorgt voor meer comfort en een sneller herstel. Ook raden wij aan om voldoende water drinken en warmte vermijden. De supplementen gericht op herstel en collageen aanmaak, zijn een mooie combinatie met de huidvezorgingsproducten en versterken het resultaat.

Na is de huid gevoeliger is voor (zon)licht en invloeden van buitenaf. Ons advies is daarom ook direct na de behandeling een breedspectrum zonbescherming te gebruiken met factor 50. Na de behandeling brengen wij deze factor aan. Deze bescherming herhaal je zelf iedere 2 uur bij. Om de huid verder te beschermen en het resultaat te verlengen, werken wij met sterk hydraterende en kalmerende reinigers, toners, serums en crèmes. Ook het gebruik van kwalitatief goede collageen supplementen is super!

Het is afhankelijk de behandelindicatie of de behandeling in aanraking komt voor vergoede zorg. Bij (rest)acne kan de behandeling door de aanvullende verzekering soms worden vergoed. Dit kan je opzoeken in jouw polis. Hierbij kijk je dan naar acne therapie (d.m.v. laser). Wist je dat in enkele gevallen wordt ook het gebruik van camouflage materiaal wordt vergoed? Dit wordt onder camouflagetherapie d.m.v. ‘les door middel van producten’ vermeld!

10% korting

10% korting op je eerste behandeling!

Ontvang je 10% korting!