Acne oplossingen

Vervelende puistjes die maar niet weggaan? En misschien wel erger worden door een keer ongezond eten of juist door stress en hormonen? Ondanks dat het een van de meest voorkomende huidaandoeningen is, snappen wij bij Sisu Clinic Breda heel goed dat je op zoek bent naar een acne oplossing! Wij zijn naast huidtherapeut, ook ervaringsdeskundige. Wij gaan je verder helpen!

Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij poriën verstopt raken met talg en dode huidcellen, wat leidt tot de vorming van puistjes, mee-eters en bultjes. Het komt vooral voor in delen van de huid met veel talgklieren, zoals het gezicht, de nek, borst, rug en schouders. Acne heeft verschillende variaties en is daarbij ook onder te verdelen in gradaties; mild tot ernstig. Verschillende factoren dragen bij aan de ontwikkeling van acne, waaronder hormonale veranderingen, overmatige talgproductie, bacteriën op de huid, bepaalde cosmetica, leefstijlgewoonten en voeding. Over het algemeen zien wij vaak acne bij jongvolwassenen en tieners als gevolg van hormonale schommelingen tijdens de puberteit, maar acne kan op iedere leeftijd voorkomen.

Wat zijn de oorzaken van acne?

Welke behandel­mogelijkheden zijn er tegen acne?

Omdat acne door een combinatie van factoren ontstaat, zetten wij ook meerdere behandelingen in om de huid terug in balans te brengen. Zo is een medische peeling afgewisseld met een Lumecca behandeling erg effectief!

Medische peelings met salicylzuur, azelaïne zuur, melkzuur en glycolzuur zetten wij vaak in bij de behandeling van actieve acne. Op deze manier kunnen we bovenste huidlaag verdunnen waardoor minder talg zich ophoopt in de huid, wat de kans op ontstekingen verkleind. Daarbij hebben deze zuren een antibacteriële en talgreducerende werking. Voor het optimale resultaat is het belangrijk om passende producten te gebruiken. Zo wordt de huid goed voorbereid op de behandeling, maar ook goed verzorgd na de behandeling. Hierdoor wordt het huidherstel versneld en het resultaat verlengd. Tijdens jouw persoonlijke intake geven wij je product- en behandeladvies.

Naast het uitvoeren van een medische peeling, kan de huid ook uitgereinigd worden. Wij halen ontstekingen, mee-eters en milia weg. Het uitreinigen combineren wij zowel met medische peelings, als met de Lumecca behandeling. Buiten dat Lumecca vaak ingezet wordt om roodheid en pigmentatie te verminderen, wat ideaal is voor rode of bruine vlekjes na puistjes, heeft het door de warmte van de flits, ook een antibacteriële werking.

Mocht je huid geschikt zijn, dan is een combinatie van uitreinigen, Lumecca en een peeling ook mogelijk. Op deze manier heb je een intensievere behandeling met meer resultaat en combineer je de hersteltijd!

Morpheus8 kan ook ingezet worden voor acne. Deze behandeling werkt zowel voor actieve acne als acnelittekens. De combinatie van microneedling met radiofrequentie geeft erg mooie resultaten. Door de microperforaties die tijdens de behandeling worden gecreëerd, wordt het natuurlijke genezingsproces van de huid gestimuleerd. Dit proces bevordert de productie van nieuw collageen en verbetert de algehele huidtextuur, wat kan helpen bij het verminderen van de ernst van actieve acne en het voorkomen van toekomstige uitbraken. Bovendien kunnen de microperforaties helpen om de opname van topische acnebehandelingen te verbeteren, waardoor deze effectiever kunnen zijn.

De radiofrequentie die tijdens de behandeling wordt gebruikt, heeft een thermisch effect op de huid, waardoor de talgklieren worden verkleind en de productie van talg wordt verminderd. Dit kan helpen bij het verminderen van de vette huid en het voorkomen van verstopte poriën (wat een van de belangrijkste oorzaken is van acne). Bovendien heeft radiofrequentie een ontstekingsremmend effect, waardoor de ontstekingen die gepaard gaan, worden verminderd.

Wij hechten waarde aan persoonlijke aandacht en kwaliteit. Daarom stellen wij tijdens jouw persoonlijke consult een behandelplan voor je op, waarin zowel behandelingen als producten en supplementen worden opgenomen. Zeker bij acne kan het één, niet zonder het ander.

Met een medische peeling wordt de talgaanmaak gereguleerd, worden bacteriën gedood en worden dode huidcellen verwijderd. Hierdoor zal minder talg aangemaakt worden en is de huid minder verdikt, waardoor talg minder snel de poriën zal verstoppen.

Door de warme lichtflitsen van Lumecca, worden bacteriën gedood zonder dat de huidbarrière beschadigd wordt. Hierdoor is een minimale downtime, met maximaal resultaat! Ook werkt Lumecca op ongewenste pigmentatie en roodheid. Zo vermindert Lumecca de actieve acne en neutraliseert het tegelijkertijd de teint!

Door de combinatie van micro perforaties in de huid en de radio-frequente energie, worden bacteriën gedood en wordt tegelijkertijd de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen bevorderd! De Morpheus8 is zowel in te zetten voor actieve ontstekingen, als acne littekens.

Door passende huidverzorging wordt de ontstekingsreactie geremd en voorkom je nieuwe ontstekingen! Daarbij zorgen passende producten voor een sneller en veiliger herstel na een huidbehandeling. Wij raden je onze SURFACE RADIANCE CLEANSE reiniger en onze BALANCE MOISTURISER & GLYCOLIC ACID ACTIVATOR crème aan. Surface Radiance Cleanse is een verfrissende dagelijkse reiniger die op zachte wijze de huid vernieuwt met een exfoliërend complex. Balance moisturiser & glycolic zijn Medik8’s best verkopende hydraterende crème voor onzuiverheden met glycolzuur activator, om de voordelen van de crème te intensiveren, waardoor de huid weer volledig opknapt.

Supplementen stimuleren het natuurlijk herstelproces, de collageen- en elastine aanmaak en sommige werken zelfs ontstekingsremmend. Voor het optimale resultaat raden wij je aan om supplementen in te zetten in combinatie met huidbehandelingen.