Ongewenste haargroei

Klaar met de ingegroeide haren en scheerirritatie? Kies voor laser ontharen! Na een behandeling kan je al verschil merken. Ben jij klaar om dit gemak te ervaren?

laserontharen

Laser ontharen kan ingezet worden voor het gemak. Denk aan de tijd die bespaard kan worden doordat je niet meer hoeft te scheren! Daarbij scheelt het ook aanschaf van (dure) scheermesjes.

Laser ontharen kan ook voor medische redenen ingezet worden. Denk hierbij aan de overbeharing in het gelaat (bovenlip, kin, wangen, bakkebaarden), buik en rug. Maar ook wanneer er sprake is van overmatige irritatie, ingegroeide haren, bultjes of diepe ontstekingen zoals Hidradentitis Suppurativa.

Bij Sisu Clinic zetten wij onze laser behandelingen ook in bij ondersteuning van het transitieproces. Een onthaarde huid kan namelijk nodig zijn voor een geslachtsveranderende operatie. Ook voor ongewenste beharing in het gelaat, helpen wij je graag verder.

Wat zijn de oorzaken van overbeharing?

Welke behandel­mogelijkheden zijn er tegen ongewenste beharing, overbeharing en ontstekingen bij de haarfollikels?

Klaar met de irritatie, ingegroeide haartjes of snelle haargroei? Kies voor laser ontharen! De laser vernietigt de haarwortel, waardoor de haargroei drastisch wordt geminimaliseerd! Geen jeuk, bultjes en ingegroeide haartjes meer.

Om een optimaal resultaat te behalen, is het belangrijk dat de haren donker zijn. De laser werkt namelijk op pigment. De laser geeft een lichtflits af en deze ‘ziet’ het pigment in het haartje, hier wordt de lichtflits omgezet naar warmte. Door deze warmteomzetting wordt de haarwortel verhit en kan deze niet langer meer voedingstoffen naar het haartje brengen. Daardoor laat het haartje los en valt deze binnen 2 weken uit.

Wanneer vaak sprake is van ontstekingen, kunnen passende thuisproducten helpend zijn. Denk hierbij aan een ontstekingsremmende exfoliant met salicylzuur en een kalmerende en hydraterende crème.