Huidoneffenheden

Kleine huidoneffeheden kunnen storend zijn. Ze kunnen lijden tot wrijving met kleding, sieraden met irritatie, ontsteking of pijn als gevolg. Hier kunnen we wat aan doen! Wat betreft huidoneffenheden maken we onderscheid tussen fibromen, dermatofibromen en wratjes.

Wat zijn huidoneffenheden?

Fibromen, ook wel bekend als steelwratjes, bevinden zich op delen van het lichaam waar wrijving met kleding of andere delen van de huid optreedt. Dit kan leiden tot irritatie, ontsteking of zelfs pijn.

Dermatofibromen zijn goedaardige bultjes die ontstaan als reactie op een insectenbeet, een kleine verwonding of spontaan. Ze kunnen variëren in kleur, van roodbruin tot paars, en voelen vaak hard aan. Dermatofibromen zijn meestal pijnloos, maar sommige mensen ervaren jeuk of gevoeligheid in het gebied.

Wratjes daarentegen worden veroorzaakt door een virale infectie in de bovenste laag van de huid. Hoewel ze meestal onschadelijk zijn, kunnen ze zich verspreiden naar andere delen van het lichaam of naar andere mensen. Wratjes kunnen, afhankelijk van hun locatie, ongemak veroorzaken bij dagelijkse activiteiten, zoals lopen of het gebruik van de handen. Daarom kan het verwijderen van wratjes niet alleen de verspreiding van de infectie voorkomen, maar ook het fysieke ongemak verminderen.

verwijderen van huidoneffenheden

Al met al kan het verwijderen van deze huidoneffenheden niet alleen een esthetische reden hebben, ook de fysieke gezondheid en het comfort kan verbeterd worden. Voor het behandelen van huidoneffenheden, beoordelen wij de huid om te kijken of deze geschikt is voor de behandeling. Enkel (dermato)fibromen en wratjes worden verwijderd. Voor de behandeling van moedervlekken, verwijzen wij je door naar de huisarts. Met een verwijzing van de arts, behandelen wij ook actinische keratose.

Welke behandel­mogelijkheden zijn er tegen huidoneffenheden?

Binnenkort boekbaar