Zomerhuidverzorging: Bescherming tegen de Zon

De zomer is een heerlijke tijd van het jaar, de dagen worden langer, leuke vakantieplannen en we zien wat meer zon. Maar de zon en het vele buiten zijn betekent ook dat je huid extra zorg nodig heeft. Zonnebrand, uitdroging en schade door UV-stralen kunnen je huid ernstig beïnvloeden. Ik deel een paar tips zodat jij jouw huid zo goed mogelijk kan verzorgen!

Bescherming tegen de Zon

De zon kan heerlijk zijn, maar de UV-stralen kunnen je huid beschadigen. Ze zorgen voor vroegtijdige veroudering en vergroten het risico op huidkanker vergroten. Je kan je huid op een fijne en makkelijke manier beschermen, waardoor je deze schade beperkt.

Gebruik een Breedspectrum Zonnebrandcrème

    • Kies voor een breedspectrum zonnebrandcrème met minimaal factor 30 of 50. Producten van Colorescience zijn ideaal omdat ze naast bescherming ook huidverzorgende voordelen bieden. Daarnaast kunnen ze de huid direct egaliseren waardoor je geen make-up meer nodig hebt. Ideaal met het warme weer of op vakantie!
    • Breng zonnebrandcrème royaal aan op alle blootgestelde delen van je huid. Vergeet niet je oren, decolleté en lippen.
    • Breng elke twee uur opnieuw de zonbescherming aan. Ook na zwemmen of zweten is het bijsmeren belangrijk.

Draag Beschermende kleding
    • Lange mouwen, hoeden met brede randen en zonnebrillen helpen je huid te beschermen tegen directe blootstelling aan de zon.
    • Kies voor kleding met een ingebouwde UV-bescherming voor extra veiligheid.

Zoek de Schaduw op, vermijd directe zon
    • Probeer tussen 10 uur ‘s ochtends en 4 uur ‘s middags, wanneer de zon het felst is, de schaduw op te zoeken.
    • Gebruik parasols, bomen of andere schaduwbronnen om jezelf te beschermen.
    • Kijk wel uit, want zelfs in de schaduw kan je verbranden en is goede zonbescherming belangrijk.

Hydratatie

Drink Voldoende Water

    • Houd je huid gehydrateerd van binnenuit door genoeg water te drinken. Streef naar minstens acht glazen water per dag.
    • Meng het Collagen+ supplment van Sckin Nutrition met water. Dit zorgt voor een lekkere frisse smaak, stimuleert collageen aanmaak én zit vol met antioxidanten en vitamines.

Hydrateer je huid
    • Kies voor een lichte, niet-vette moisturizer die je huid helpt vocht vast te houden zonder het zwaar te maken. Medik8 heeft uitstekende hydraterende producten die perfect zijn voor de zomer. Mijn favoriet? Het Hydr8 B5 serum met de C-tetra creme. Vitamine C beschermt de huid tegen extra pigmentaanmaak, het C-tetra serum zou daarom ook ideaal zijn voor de zomer!

Conclusie

Een goede huidverzorgingsroutine is essentieel om je huid te beschermen en gezond te houden. Door je huid goed te beschermen tegen de zon, voldoende te hydrateren en de juiste after-sun care toe te passen, kun je een fijne zomer hebben zonder huidproblemen.

Ben jij benieuwd welke producten nu écht passen bij jouw huid? Kom langs bij onze kliniek en stel jouw reissetje samen voor een glowy huid op vakantie!

Liefs

Sanne Ariëns – Huidtherapeut

Meer blogs